onsdag 25 juni 2014

Recept: Rosépepparsås på Pappa Kocks vis

Igår la jag ut ett inlägg med Rosépepparsås.
Och tänkte bjuda på receptet.

Det kommer från bloggen Mat Är Kärlek  som jag följer

Rosépepparsås på Pappa Kocks vis

2 st      schalottenlökar
1 msk     rödvinsvinäger
1 st      vitlök (solo)
25 st     Rosepepparkorn
2,5 dl    vatten
2 dl      grädde
2 msk      Kycklingfond, konc
          Smör
          Salt & svartpeppar
          Maizena

Finhacka lök & halva vitlöken.

Mortla sönder ca 25 rosépepparkorn.

Svetta pepparn & löken i smör.

Slå på vinäger & låt fräsa ur ordentligt.

Slå på 2,5 dl vatten, salt, peppar & kycklingfond.

Låt koka upp & småputtra i ca 15 minuter.



Slå på grädde & smaka av med mer rosépeppar.

Låt såsen puttra i ytterligare 20-25 minuter.

Red eventuellt av med lite maizena.