lördag 21 mars 2015

2 x Recept Pannbiff + Rödvinssky


Som jag skrev i ett tidigare inlägg så hade jag köpt  4,4 kg köttfärs.
Och det ska ju tas om hand så det inte förstörs

I detta inlägg blir det 2 olika recept på pannbiffen 
Samt 1 recept på rödvinssky


Recept Kockens Pannbiffar

Ingredienser             Pannbiff        Fylld Pannbiff
Köttfärs                      1,4 kg             1 kg
Ägg                            2 st                 2 st
Grädde                       1 dl                ½ dl
Potatismospulver       0,5 dl              1 dl
Gul och rödlök           230 gr            230 gr
Salt                             1 msk             1 msk
Vitpeppar                   ½ tsk              ½ tsk
Snittgurka                                         200 gr
Dijonsenap                                       2 msk
Kapris                                               2 msk

Löken finhackas (jag körde matberedare) och steks blank.
Till den fyllda pannbiffen finhackar du gurkan och kaprisen.
Rör ihop ingedienserna - överarbeta inte smeten då blir den seg.

Täck över och ställ kallt ett par timmar - biffarna håller ihop bättre när du sedan ska steka dom.
_______________________________________


Dags att forma och steka biffarna


Dom fyllda biffarna blir bättre om dom inte är större än 1 dl (ca 90 gr)

Stek i smör/olja på medelhög värme 
3-4 min/sida

Kör klart i 200 graders ugn till 72 innertemp


Rödvinssky med lökflagor & rosépeppar   1 port
25 g smör
1 tsk tomatpure
1 tsk rosépepparkorn
1 msk finhackad rödlök
Fräses hastigt
Tillsätt
1 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk kalvfond konc
Låt sjuda (reducera) till hälften
Smaka av med en nypa socker om det behövs

Dagens middag
Kaprisfylld Dijonbiff
Rödvinssky med Lökflagor & Rosépeppar
Stekt Potatis med Rödlök och Ärtor