tisdag 17 mars 2015

Glacerad Karré med Päron-Coleslow - Recept

Idag bjuder jag på 2 recept


Varför Päron-Coleslow ???
Hade ju inga äpplen



Päron Coleslow
100-150 gr vitkål, finstrimlad
1 stort fast päron, rivet
2 msk majonäs
2 msk senap
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk socker
1 tsk grovmalen svartpeppar
Kokande vatten + salt



Lägg den strimlade vitkålen i en bytta, salta lite
Häll kokande vatten över - låt stå nån minut
Blanda, majonäs, senap, svartpeppar, vinäger och socker
Skölj, kyl och sila av vitkålen
Riv det skalade päronet
Blanda nu ihop allt
Ställ kallt till servering



Bräserad, Glacerad Karré:        2 port
Tag 2 skivor karré a´200 gr
Gnid in rejält med american BBq Spice
Bryn karrén rejält på båda sidor
Blanda
3 msk woreshirechester sause
3 msk kalvfond konc
3 msk rödvinsvinäger
½ dl vatten
Häll i pannan, lägg på lock och låt bräsera 15 min

Starta ugnen på 225 grader
Blanda glace
2 msk mango chutney
2 msk chilisause
2 msk flytande honung
Lägg Karrén i ugnssäker form - låt vila en stund
Pensla det bräserade köttet noggrant med glace
Kör i ugn 12 min
Done

Servera med Coleslow och Skyn