tisdag 14 april 2015

Honungsglacerad Karrétjälknöl, Trattkantarellsås

Blev så sugen på en karrétjälknöl
Så jag ryckte en ur frysen imorse

Köttet
Spolade den under kran och la i oljad form
Hällde soya, kalvfond och flytande margarin på
Saltade och la ett rejält lager svartpeppar på
Satte 1 dl vatten i botten
In i kall ugn - satte värmen på ca 65 grader
Sedan fick den stå i 6 timmar
Tog steken ur ugnen samtidigt som jag ökade värmen till 200 grader
La ett rejält täcke flytande honung ovanpå
Satte i termometern
Körde till 68 grader innertemp
Tog ur la i folie och lät vila ca 1 tim

Såsen
Klippte ned torkade trattkantareller till ca ½ dl
Satte i glas och satte vatten 1 cm över kantarellerna - lät svälla 1 tim
Skickade i såspanna, kokade upp 
Vispade ned ½ dl créme fraische och 1 tsk muschroom soy
Kokade upp, smakade av med salt och vitpeppar
Redde försiktigt med maizena


Serverade med kokt potatis och svartvinbärsgelé