måndag 11 maj 2015

Kockens Pannbiffar 2015 ver:3 - Recept

Idag har jag provat en ny receptversion på min pannbiff




Kockens Pannbiffar 2015 ver:3 

Ingredienser:    
Blandfärs                        1,25 kg
Ägg                                  1 st
Grädde                             0,75 dl
Potatismospulver           0,5 dl
Tomatpuré                      1 msk
Baskrydda                      2-3 tsk

Rör ihop ingedienserna - överarbeta inte smeten då blir den seg.
Täck över och ställ kallt ett par timmar - biffarna håller ihop bättre när du sedan ska steka dom.


Här hittar du det andra receptet --->>>  Pannbiff 2015 ver:2


Dags att forma och steka biffarna
Stek i smör/olja på medelhög värme 3-4 min/sida

Kör klart i 200 graders ugn till 72 innertemp

Dagens Middag

Pannbiff med lök, potatis och skysås

Detta recept gav en fastare pannbiff 
Vilket man väljer är en smaksak