söndag 10 januari 2016

Kalkonbröst, i Kantarellsås





Recept - Kalkonbröst, i Kantarellsås
2 st kalkonbröst
i ugnsform på ugnsplåtspapper
Krydda med
2 msk kycklingfond
1 msk honung
2 tsk american bbq krydda (santa maria)

Kör i 200 graders ugn till 68 graders innertemp
Ta ut - lägg på skärbräda - Börja med...


...Sås
1 msk smör
1 msk rapsolja
100 g gula kantareller
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
2 st kycklingbuljongtärningar
½ tsk dragon
baskrydda


Hetta upp smöret och tillsätt svampen, minska värmen.
Låt fräsa på låg värme 15-20 min utan att det bränns
Pudra över mjölet och vispa ihop så det blir slätt
Vispa ner gräddmjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning.
Krydda med dragon
Snedskär och lägg ned kalkonbrösten i såsen
Låt sjuda 5 min.
Smaka av med baskrydda

Dagens Middag
Kalkonbröst, i Kantarellsås 
Kokt potatis