lördag 24 november 2012

Fortsättning på herrklubbskvällen...

Det blev inte som jag planerat - men det blev bra ändå...
först så kom en granne över och förgyllde min kväll och då bjöd jag på det som skulle ha varit herrklubbens vickning....

Herrklubbens kalla jansson på rågbröd
 
Strax därefter fick jag besök av en vän jag längtat efter länge..
 
Underbar kväll blev det i alla fall

Herrklubben: Älg, Hallon, smördeg och gäst

Herrklubben har idag en gäst som väntat ett par år för att bli inbjuden
ikväll fick han chansen.
Stefan har fått komma in på prov - ikväll fixade han vår entrérätt
 
Stefans förberedelser

Sigges rökta älg-snittar
Mumsigt
 

Jerry körde regnbåge i röken och findelade den...
 
Rökt regnbågen med gräddfil, gräslök, rödlök samt lövånger tunnbröd
Norrland rules
 
Potatis och palsternacksgratäng, förkörd - tomatskivor, flingsalt, och Norrlandsost
Nu fattas den slutliga gratineringen....

Färdiggratinerad...

Till varmrätten måste vi ha ett gott vin
Amarone della Valpolicella classico 2008
art.nr. 2740-01
Crock-pot älgfilé med rödvin och kantarellsås
samt potatis och palsternacksgratäng....
 
 
här skulle det bli 2 rätter till men mina gäster blev lite trötta, så kvällen avslutades tidigt.
Allt är förberett så jag ska försöka att färdigställa dom rätter som fattas imorgon
och lägga ut dessa oxå..
 
 

torsdag 22 november 2012

Planeringsmiddag till herrklubben i helgen

Herrklubbstoast med blåmusslor och Norrlandsost
 
Enkelt och så jädrans gött med en pils till

söndag 11 november 2012

Jag har gjort köttfärssåsen - men inte pölsan..

Jag hade lite rester så här på söndagen.. en köttfärssås jag gjort själv, och en skvätt pölsa som jag köpt på tub - givetvis har jag köpt konserverade rödbetor, men dom är goda oxå...
Vad blev det till middag idag då...

Köttfärssåspölsa kryddat med färskmortlad kryddpeppar
kokt potatis - samt rödbetor.
 
Jädrans gott trots att allt inte var gjort från grunden...

måndag 5 november 2012

Allergisk - och less

Allt för ofta hör man - Har du gjort allt från grunden.

Är en middag sämre för att man tar genvägar när det finns så bra produkter att det man gör det inte bättre själv - är inte det viktiga att helheten blir bra ?

Halv 8 hos mig retar mig rätt ofta pga att det är många som gnäller att allt inte är gjort från grunden,  intressant är dock att många av dom som gnäller på dyligt inte vinner..mmm märkligt.

Själv håller jag på att börja känna - varför ska jag anstränga mig så mycket...

Nu har jag planerat att laga rätt enkel mat en tid framöver - vet inte om det blir något som är värt att lägga upp i bloggen.. Vi får se..

Till er andra småsinta människor - har jag inget att säga.

/Ledsen Matoman

lördag 3 november 2012

BBQ marinerade Smokey & sticky ribs



Marinaden innehöll:
Rapsolja, BBQ hickory Ica selection, Santa maria american BBQ spice, Dijonsenap, Chilisause, Muschroom soy, Honung, Coca cola, Vitlök, Ingefära och Salt

Gott blev det efter 2 timmar och 15 minuter i ugnen på låg temp....