torsdag 29 augusti 2013

Torsdags lyx - Smörslungad Gurka med Pesto Genevese och



 
Vitlökssmörstekt Högrevskärna
Kryddat med rosmarinsalt
 
Ibland är gott att leva


söndag 25 augusti 2013

Less is more - Örtagårdsmarinerad karré

Melon, ananas, gurka, salsadressing
Det blev helt enkelt för mycket !!!
 
Skulle nöjt mig med:
Den underbara karrén
den smörstekta nypotatisen med skal
och dom kokta grönsaker.
 
Ännu en gång så är det bevisat - Less i more

lördag 24 augusti 2013

Delikatess i höst

Potatisen
 
 Lämplig dryck
 
 Fisken & tilbehören
 
 MACKAN !!!
 
Ljuvligt gott !!! - Det var dessutom en fjolårsburk....
 
 


tisdag 20 augusti 2013

VEGAN: det är bra med rester...

Som sagt var, en vardags kväll är det bra med...
Rester, en frys och en konservöppnare
 
Om jag börjar med det färska - en halv gul lök och en stor näve spenat
Resterna - så hade jag kokt ris, harrissadressing, chili och currysås samt finhackad paprika
Frysen - gröna ärtor och haricot verts
Konservburken - hela champinjoner
 
Stekte löken och svampen i olivolja - salt o peppar
tillsatte ärtor och harikot verts - fräste på lite
En näve spenat, riset currychillisåsen- samt 2 skvättar vatten
Fräste ihop - La på talltiken, klickade ut harrissadressing - öste på finhackad paprika
Och avnjöt:
Stekt ris med svamp och grönsaker
 
Det hela var klart på mindre än 10 minuter


måndag 19 augusti 2013

Burgare med hetta till vardags

Herrklubben har haft Afrikansk afton i helgen ( Läs mer här )
 
Och nu hade jag harissadressing kvar och var skulle den passa bäst ?
Dubbelburgare med bröd.
Sallad, dressing, cheddarost och harissadressing
 
Underbart när man kan äta gott så enkelt en vardagkväll...


fredag 9 augusti 2013

Bacon & äggmacka Runestyle

Tänkte göra det enkelt för mig ikväll - Det blev det inte...
 
Började med att steka ägg i en form med en skiva ost och svartpeppar på

 Och lock på...
 Ägget lades på ett baconfräst bröd
 Toppades med gott bacon
 Runes rökiga BBqsås
 Och lade ett baconfräst lock på
DETTA BLEV DAGENS MIDDAG

lördag 3 augusti 2013

Knytkalas grillning

Tre glada gubbar har ikväll haft knytkalas vid grillen!!!
 
Lite förberedelser
 Grillspett med kulpotatis, Brännforstomater, Champinjoner, Zuccini och Paprika
Samt Grillmästatarmarinerad Karré
 
Jerry hade hittat en rolig påse på Lidl
 
 Så det fick bli förrätt
 Ostfyllda Bifteki med Runes rökiga BBqsause samt inlagd rödlök
 
Kvällen grilltallrik
Grillmästarmarinerad Karré
Grillspett
Hemslagen Bearnaise


fredag 2 augusti 2013

Snabb Baconpizza

Det blev en sen middag ikväll av olika anledningar.
Denna mat fungerar lika bra som bakismat...
 

En skiva Hönökaka i botten
 
Jag hade min rökiga BBqSås och lite chilisås i botten (går bra med bara chilisause)
 
Sedan öste jag Oregano på det, Toppade med skivad tomat. Och på det massor av riven ost
 
På det lade jag rejält med bacon i bitar, och toppade med mera riven ost
 
Sedan 10 minuter på 225 grader i ugnen
 
Dagens middag!!!
 Godaste Baconpizzan

torsdag 1 augusti 2013

Frosseri en vanlig torsdag - belönade mig själv

Jag har suttit i 2 dagar och gått igenom en banankartong med min mors gamla foton och scannat dom som jag ville ha kvar - kände att nu ska jag unna mig något riktigt gott.


Började med att tärna potatis och lök som jag smörfräste i ca 15 min . kryddade med salt, vitpeppar och paprikapulver.

Medan det fräste så stekte jag champinjoner, bacon och hackad paprika som jag tillsatte till potatisen och löken när det stekt i 15 min - tillsatte ca 3 dl grädde och lät det puttra.

Medan jag smörstekte en ChuckRoll med vitlök hastigt i hög värme på spisen.
När den fått fin färg åkte den in i ugnen på 150 grader ca 8 min - tog ut och la den på tallriken att vila.

När gräddstuvningen hade bra krämig konsistens smakade jag av med rosmarinsalt.
Smörstekte en stor näve Spenat och kryddade med flingsalt

La upp och avnjöt:

Dagens Middag:
Smörstekt Chuck Roll
 med stuvad potatis d'lux
och smörstekt spenat