onsdag 11 mars 2015

Dubbel-Twist-Panerad Kyckling & Currysås - Recept


Idag fick jag en trevlig lunchgäst
Passade på att pröva en annorlunda kyckling


Recept - Hemmagjort ströbröd
Har du gammalt mjukbröd så kan man torka det och använda som ströbröd
6-8 skivor torrt bröd
(Jag hade ljust surdegsbröd)
2-3 dl corn flakes
Kör i mixer/matberedare till ströbröd

Kycklingen
Dela 2 kycklingfiléer så dom blir hälften så tjock

Blanda marinaden
1 msk rapsolja
1 msk kycklingfond
1 msk chilisås
½ tsk spiskumin
½ tsk kanel
2 tsk ingefärapulver
1 tsk salt

Lägg kycklingen i marinaden, och vänd runt
Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan

Vispa 2 ägg med resterna av marinaden
Vänd kycklingen i 
mjölet sedan äggblandningen och avslutningsvis i ströbrödet.
Var noga med att täcka kycklingen rejält innan nästa bytta

Currysås
Hetta upp 3 msk rapsolja
fräs 1 msk tomatpuré och 2 msk currypulver hastigt
tillsätt 2 dl créme fraische, koka upp under vispning
Smaka av med kycklingfond och dragon
Ställ åt sidan

 Smält 50 gr smör med 3 msk rapsolja
När smöret börjar fräsa lägg ned den panerade kycklingen
Sänk värmen och bryn försiktig till fin färg och fast konsistens på kycklingen
Kolla gärna med termometer 72 grader
Värm hastigt upp såsen
Servera Kycklingen med Ris och Currysås

Enkelt och gott