torsdag 2 april 2015

Stekt Dragonlax med Hummesrsås - Recept

Ikväll blir det fisk - Det är alldeles för sällan

Fisken
ca 150 gr Laxfilé med skinn
Smör och olja i stekpannan
Stek skinnsidan på hög till medelhögvärme ca 10 min
Krydda ovansidan med salt, vitpeppar och dragon
Vänd och stek någon minut till
Done


Hummersås 4 port
25 gr smör
1 msk tomatpué
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hummerfond konc
1,5 dl vatten
2 dl grädde
salt och vitpeppar (9 del salt, 1 del vitpep)

Smält smör och oljan, fräs tomatpuré
Tillsätt vitvinsvinäger och konc hummerfond
Fräs ihop en minut
Tillsätt vatten, reducera ned till hälften
Tillsätt grädde, låt sjuda på låg värme i ca 15-20 min
Smaka av med salt och vitpeppar
Vid behov, red med maizena
Done

Serverades idag med stekt potatis och bacon