lördag 17 juni 2017

Herrklubbens fyllda och gratinerade champinjonhatt - Recept

En väldigt god förrätt
Vi har provat med portabellosvamp - blev inte lika bra


Ingredienser 4 port:
4 st stora eller 8 små champinjoner
140 g bacon, finhackad
½ st röd paprika, finhackad
½ st röd lök, finhackad
2 st sparris, tunnskivade
½ st spansk peppar, finhackad (röd chili)
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 msk fjällbrynt ädelost på tub
2 dl riven ost
Smör
Fin olivolja
Rosmarinsalt

Gör så här:
Bryt loss foten från champinjonerna och finhacka dem
Finhacka övriga ingredienser
Fräs bacon i lite hett smör
Tillsätt alla hackade grönsaker, och bryn i 5 min på hög värme.
Låt svalna, rör ned ädelosten
Pensla champinjonhattarna med en bra olivolja och krydda lätt med flingsalt
Fyll champinjonhattarna och toppa med den rivan osten

Gratinera i ugn 225 grader i mitten av ugnen till osten har fått en gyllengul färg


Herrklubbens fyllda och gratinerade champinjonhatt
Med paprika, rödlök, chili, sallad