fredag 16 juni 2017

Jordärtskocksoppa med lufttorkad Serranoskinka - Recept

Herrklubben finns inte längre - tyvärr
Men nu tänker jag börja dela med mig av våra recept
Här kommer en god förrättssoppa


Ingredienser
500 gram jordärtskocka(or)
2 st Schalottenlök(ar)
3 dl vitt vin
4 dl matlagningsgrädde, 15 %
2 msk Knorr FOND Kyckling
salt och nymalen svartpeppar
8 skiva(or) Serranoskinka
Milda flytande margarin, till stekning

Tillagning

1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. Skär i bitar. Lägg i en bunke med citronvatten, så missfärgas de inte. Fräs löken på medelvärme tillsammans med margarin. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i 3–5 minuter. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår.

2. Tillsätt matlagningsgrädde, Knorr Kycklingfond och låta sjuda i 15 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av soppan med salt och peppar.

3. Serranoskinka: Torka Serranoskinkan i ugn på 100 °C i cirka 20 minuter.

4. Lite olivolja eller tryffelolja på tar soppan till nya höjder!